Boekhouding automatiseren

Wij hebben een hekel aan saaie terugkerende taakjes. Helemaal als het gaat over de boekhouding. Daarom slaan we behoorlijk door in het automatiseren van onze boekhouding. Door slimme regels en handige koppelingen gaan al die suffe handelingen vanzelf. Klinkt ideaal, toch? We laten zien hoe je jouw administratie in BUNNI ook kunt automatiseren. En geven praktische actiepunten!

Banktransacties automatisch inladen

Dankzij onze bankkoppeling met alle grote banken in Nederland, belanden jouw banktransacties razendsnel in je administratie. Vaak al binnen een paar seconden nadat de transactie heeft plaatsgevonden. Volledig automatisch en helemaal gratis.

⚡️ Koppel je bankrekening(en) vanaf de pagina Koppelingen

Gebruik de Factuurmaker voor je facturen

Maak je jouw facturen in BUNNI? Dan weten we in 99% van de gevallen welke banktransactie bij de factuur hoort. We koppelen de betaling van je opdrachtgever dan automatisch aan de juiste factuur. Zelfs als je géén betaalverzoek meestuurt. Het is dan wel belangrijk dat jouw opdrachtgever het juiste factuurnummer vermeldt tijdens het betalen.

⚡️ Maak je facturen voortaan met onze Factuurmaker

Maak je categorieën slimmer

Sommige inkomsten of uitgaven hebben altijd hetzelfde btw percentage. Of hebben nooit een factuur nodig. Dat kun je per categorie instellen, zodat je dat voortaan niet meer hoeft aan te geven. Kijk ook naar onze suggesties (via de knop Help mij kiezen bovenaan de pagina Categorieën). Veel categorieën die je daar toevoegt, hebben wij al slim gemaakt.

⚡️ Maak je categorieën slimmer op de pagina Categorieën

Soortgelijke transacties automatisch boeken

Bankkosten, verzekeringen, huur: grote kans dat het elke maand van je rekening wordt afgeschreven. Met slimme regels koppel je dat soort transacties direct aan de juiste categorie. En aangezien je jouw categorieën al slimmer hebt gemaakt, rekent BUNNI dan ook meteen het btw bedrag uit.

⚡️ Open een terugkerende banktransactie en kies Soortgelijke transacties automatisch boeken

Importeer je facturen automatisch

Met onze app is het inscannen van een bonnetje zo gepiept. Maar hoe lekker zou ’t zijn als die telefoonrekening elke maand direct in je administratie belandt? Laat dat soort terugkerende facturen naar jouw speciale e-mailadres mailen. Of stel in dat jouw e-mailsoftware facturen automatisch naar dat adres doorstuurt. Ze worden dan direct toegevoegd aan je administratie.

⚡️ Importeer terugkerende facturen via jouw speciale e-mailadres

Periodiek factureren

Lever jij regelmatig dezelfde diensten aan je opdrachtgevers? Dan maak je waarschijnlijk vaak dezelfde factuur. Zonde van je tijd! Je kunt vanuit BUNNI gemakkelijk periodiek factureren. Wij zorgen er dan voor dat de juiste factuur elke week, maand, kwartaal of jaar alvast wordt klaargezet. Hoef je ‘m alleen nog maar te controleren en versturen. (En ook dat kan bijna automatisch.)

⚡️ Laat ons een eerder verstuurde factuur voortaan automatisch klaarzetten

Bekijk de video

Alle tips om je boekhouding te automatiseren, worden ook behandeld in de onderstaande video. Ideaal als je niet van lezen houdt of er niet helemaal uitkomt. In de video zie je namelijk precies hoe je jouw administratie in BUNNI automatiseert. Je kunt ’t dus gewoon nadoen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties