Banktransacties toevoegen aan je boekhouding

BUNNI werkt het best als hij jouw banktransacties kent. Daarmee bedoelen we de bij- en afschrijvingen van je (zakelijke) bankrekening. Het toevoegen van banktransacties aan een boekhouding is erg eenvoudig. In dit artikel lees je precies hoe dat werkt.

Waarom banktransacties toevoegen?

Het toevoegen van je banktransacties aan je boekhouding in BUNNI heeft twee voordelen:

  • Je ziet direct welke facturen nog niet (volledig) betaald zijn
  • Je krijgt een melding als je een uitgave nog moet verantwoorden met een bonnetje of factuur

Hieronder leggen we uit hoe je handmatig jouw banktransacties toevoegt. Het is ook mogelijk om een automatische bankkoppeling in te stellen. Hoe dat werkt, lees je op deze pagina.

Stap 1: download een transactieoverzicht bij je bank

Je kunt bij elke Nederlandse bank kosteloos een transactieoverzicht van je zakelijke rekening downloaden.

Weet je niet hoe je zo’n bestand downloadt? Klik dan op de naam van jouw bank hieronder voor duidelijke instructies.

Selecteer de periode waarover je jouw boekhouding wilt bijhouden. Bijvoorbeeld van 1 januari tot gister. Een export-bestand loopt altijd één werkdag achter. Selecteer als einddatum dus nooit ‘vandaag’, maar altijd één werkdag eerder.

Stap 2: sleep het export-bestand naar BUNNI

Zorg dat je bent ingelogd op mijn.bunni.nl. Sleep het export-bestand vervolgens naar je boekhouding. Laat het bestand los in de blauwe balk die bovenaan het scherm verschijnt. Klik daarna op ‘toevoegen’.

Kun je het export-bestand niet vinden? Waarschijnlijk staat het in de map ‘Downloads’ op je computer. Tenzij je tijdens het exporteren (zie stap 1) het bestand op een andere locatie hebt opgeslagen.

Stap 3: geef jezelf een schouderklopje

Als dit de eerste keer is dat je jouw banktransacties hebt toegevoegd, zie je na het uploaden direct jouw rekeningnummer in BUNNI staan.

Alle bij- en afschrijvingen verschijnen na het uploaden op de pagina Bank. Je kunt nu facturen of bonnetjes koppelen aan deze transacties.

Herhaal deze stappen regelmatig, zodat je boekhouding actueel blijft. Het is handig om dat op een vast moment te doen. Bijvoorbeeld elke maand, voordat je aan je administratie begint.


BUNNI

Je administratie zal nooit meer hetzelfde zijn


In positieve zin dan. Probeer alles uit tijdens je proefperiode. Daarna zit je nergens aan vast.


We hebben een hekel aan spam, dus je gegevens worden met zorg behandeld. Dat staat - in iets meer woorden - ook in ons privacybeleid. Je proefperiode stopt automatisch.